Garantie

Als u iets koopt, hebt u volgens de wet recht op een deugdelijk product. Dat heet de wettelijke garantie. Het betekent dat het product geen gebreken mag vertonen die je – als je het product op een normale manier gebruikt – niet verwacht binnen de verwachte levensduur van het product. Dit geldt ook voor uw aankoop bij Tegelcenstum & Sanitair TCS. Is een product niet goed, dan doet Tegelcenstum & Sanitair TCS er alles aan om een oplossing te vinden.

Gebruiksaanwijzing en garantievoorwaarden

Het is wel belangrijk dat u goed de gebruiksaanwijzing en voorwaarden leest voordat u een product gebruikt. Vindt u deze onduidelijk? Onze bouwmarktmedewerkers geven graag uitleg. De garantievoorwaarden zitten bij het product. Bewaar ze goed, samen met de aankoopbon of factuur en een eventueel garantiecertificaat. Om aanspraak op garantie te kunnen maken, hebt u een bewijs van aankoop nodig. Bijvoorbeeld een aankoopbon (als u een product in de bouwmarkt koopt), een factuur (bij een online bestelling) of een kopie van een bankafschrift.

Duur van de garantie

Tegelcenstum & Sanitair TCS hanteert voor alle producten de fabrieksgarantietermijn van de fabrikant. De aangeboden fabrieksgarantie doet overigens niets af aan de wettelijke garantie waar u als consument recht op heeft. Anders gezegd: de wettelijke garantie gaat boven de fabrieksgarantie.

Bijvoorbeeld: als de fabrieksgarantietermijn 1 jaar is en de wettelijke garantietermijn 2 jaar, dan hebt u 2 jaar garantie.

Reparatieservice

Ook als de garantietermijn is verlopen, kunt u met een kapot product bij Tegelcenstum & Sanitair TCS terecht. Onze bouwmarktmedewerkers geven advies over een eventuele reparatie.